Tufft läge för City trots drömstart

Tufft lge fr City trots drmstart

Jobbigt läge…

City har ett högt berg att bestiga för att klara av att avancera från gruppen efter att man spelat 1-1 hemma mot Roma.

Detta kändes som en måstematch för City efter den snöpliga förlusten i premiären mot Bayern samtidigt som Roma krossade CSKA och skaffade sig målskillnad. City startade också med starkast möjliga elva. Demichelis var tillbaka bredvid Vinny som mittback. Navas fick fortsatt förtroende och på topp hade vi både Dzeko och Aguero. Roma startade i svartgult. Snyggt!

City startar med mycket boll och efter bara tre minuter får City straff. Gamle City-bekantingen Maicon river ner Aguero i straffområdet och straffen är solklar och Maicon får ett gult kort. Aguero kliver fram och lägger in bollen säkert i ena hörnet när målvakten går åt andra och vi får ett snabbt ledningsmål. Precis vad vi hade önskat oss. Roma hade knappt rört bollen innan målvakten plockade den ur nätet men direkt efter målet tar Roma tag i spelet och bara minuten senare blir får Maicon chansen att revanschera sig när han blir frispelad men hans kanonskott går i ribban. Strax efteråt blir Maicon på nytt frispelad men denna gång är han någon decimeter offside. Roma känns nu giftigare än City i sina anfall och ett par gånger får Hart vara på tå för att rusa ut och ta bollen framför fötterna på Roma-spelare. City har ett par hörnor och på en av dessa har Dzeko bra skottläge utanför straffområdet men skottet täcks. Istället kvitterar Roma i 23:e minuten och det är föga förvånande att det är på en snabb kontring. Totti blir fri med Hart och chippar in kvitteringen ganska snyggt. I samband med målet blir också Totti äldste målskytten i Champions League med sina nyligen 38 år fyllda. Grattis på födelsedagen! På reprisen ser man att Hart halkar till när han ska rusa ut mot Totti och frågan är om han inte hade varit först på bollen om han inte hade halkat. City har mycket boll sedan men Roma fortsätter att se giftiga ut i sina kontringar. Dzeko har ett skott som täcks av försvarare, framspelad av Yaya och Kompany skjuter över, framspelad av Silva. City skulle också ha haft en straff till när Navas spelar in bollen mot Aguero men den grekiske backens utsträckta arm hindrar bollen att gå fram till Aguero. Solklar straff som domaren missar. I 43:e kontrar istället Roma igen och är mycket nära att ta ledningen när Gervinho blir fri men Hart räddar till hörna.

I halvtid känns det lite som Napoli all over again, när City i sin första Champions League-match för tre år sen blev sönderkontrade av italienare och sedermera utslagna i gruppen med italienare och Bayern.

Milner ersätter Navas i halvtid, antagligen för att täppa till Romas kontringsspel något.  Men det är Roma som har halvlekens första chans när Totti skjuter strax utanför. Roma kommer ännu närmare ett par minuter senare så de anfaller snabbt och Pjanic blir fri men Hart räddar. Minuten senare skjuter dessutom Pjanic ett skott från distans strax utanför och sen drar Zab på sig en varning efter att ha fällt Totti. Citys spel är nu i spillror och Lampard byts in istället för Dzeko för att få lite mer stabilitet. Bytet ger resultat och City kan återigen ta tag i spelet. Milner skjuter ett skott från kanten efter en kvart som går utanför och sedan blir Fernandinho sånär frispelad men han blir nedtryckt precis när han ska lägga in bollen i mål. Roma kontrar fortfarande farligt och Pjanic har ett skott till som går utanför. Lampard testar ett skott från distans i mitten av halvleken men skottet touchar Ashley Cole men målvakten räddar till hörna. Med kvarten kvar faller Roma längre tillbaks och City har nu ett stadigt grepp om matchen men har svårt att skapa vassa chanser. City får en bra chans med tio minuter kvar då Silva hittar Clichy till vänster i straffområdet men hans inspel till Lampard bryts av målvakten. På en hörna strax efteråt vänder sedan Silva bort en spelare och skjuter ett skott utanför. Med sju minuter kvar hittar Silva in till Lampard vid straffområdesgränsen men han störs i skottögonblicket och bollen går utanför. Jovetic kommer in istället för Aguero med fem minuter kvar men minuterna tickar ned utan att den heta chansen skapas. När domaren visar fem minuters övertid stiger hoppet bland hemmasupportrarna. Och på två minuters övertid kommer jättechansen att avgöra matchen. Lampard hittar ut till Zab till höger i straffområdet och hans inspel hittar Silva vid första stolpen men han stöter bollen strax utanför. Jag trodde att det blev mål där i ett anfall som väldigt mycket liknade det som Aguero avgjorde på mot Villareal i slutminuten för 3 år sen. Jovetic får den absolut sista chansen men hans skott från bra läge, framspelad av Milner, går högt över.

City får alltså bara en poäng i denna match där de verkligen behövt tre. Citys spel i Europa påminner om de senaste årens misslyckanden. Mycket boll och passningar i sidled och bakåt, men väldigt få målchanser, samtidigt som motståndarna känns sylvassa i kontringar. Det går för långsamt i passningsspelet. Det var först efter att Milner och Lampard kommit in som det började hända lite saker. Mindre tici-taca och mer rakt spel.

Jag är en obotlig pessimist och tror på allvar att det nu är kört att gå vidare. Roma kommer ta minst en poäng i dubbelmötet mot Bayern och vi kan mycket väl tappa poäng mot CSKA. I så fall måste vi troligtvis slå Bayern hemma för att fortfarande ha chansen inför sista matchen borta mot Roma. Som jag sa, så påminner detta väldigt mycket om vår premiärsäsong i Champions League.

Bäst idag i City: Milner, Lampard, Hart.