Frankfurt vände och vann

Freiburg bjöd på bra motstånd borta mot ett Frankfurt som är fullt av självförtroende efter en lysande start på säsongen. Det enda poäng laget tappat hittills var efter förra omgångens oavgjorda resultat mot regerande mästarna Dortmund då man lyckades komma tillbaka efter ett hopplöst 2-0-underläge. Och återigen visade Frankfurt karaktär genom att vända underläge till vinst med två fina mål.

Första halvlek präglades av disciplinerat försvarsspel från båda lagen. Men nog borde det varit 1-0 i paus efter att Frankfurt kontrat och Takashi Inui kommit helt fri. Även Alexander Meier hade en bra chans, när han sånär träffade mål med en elegant halv-bicykleta.

Ändå var det Freiburg som gjorde första målet. Efter att Frankfurts målvakt Kevin Trapp lämnat en retur satte Max Kruse dit 1-0 med ett fint volleyskott. Bortalaget hade sedan chansen att dryga ut ledningen men Trapp revanscherade sig för det insläppte målet med en fin räddning på Julian Schusters skott.

Matchen tog efter det första målet rejäl fart. Frankfurt jagade kvittering och hade många fina lägen innan Alex Meier satte 1-1 vackert på volley i mitten på andra halvlek för att fem minuter senare nicka han in segermålet. Däremellan hade båda lagen fått varsitt mål bortdömt för offside. Efter vändningen dominerade Frankfurt matchen till slutsignalen och Freiburg fick inget bra läge att kvittera. Frustrationen visade sig på slutet av matchen när Karim Guedé blev utvisad efter en ful tackling.

Frankfurt är därmed fortsatt obesegrade i Bundesliga och verkar vara det lag som ska hota giganterna Bayern München i höst.