Dette er en av de største smellene i moderne fotballs historie

• Bayern München – Real Madrid 0-4 (0-5 sammenlagt)

(Dagbladet): Med flust av stjerner, var det ventet at Ronaldo, Ribery, Robben eller Bale skulle stjele overskriftene i kveldens monsteroppgjør i Champions League.

I stedet var det forsvarsspiller Sergio Ramos som sto for underholdningen fra start.

To kjappe

Etter 15 minuttet svingte Luka Modric inn en corner. På bakre stolpe fikk Sergio Ramos gå helt umarkert opp. Og da gjorde ikke spanjolen feil.

Hjemmelaget hadde knapt rukket å komme seg etter sjokket før Real Madrid serverte en ny uppercut.

Etter 20 minutter doblet Real Madrid ledelsen. Igjen var det på en dødball. Angel di María  svingte ballen inn i feltet. Pepe vant den første duellen og stusset ballen videre til Sergio Ramos. Igjen traff forsvarsspilleren perfekt på headingen. Neuer kunne bare måpe i det ballen smalt i nettveggen.

0-2, og Ramos brukte 18 minutter på å slå knock out på Bayern.

Før kveldens kamp hadde han Ramos fem mål på 75 kamper. Nå er statistikken sju på 76. Imponerende for en forsvarsspiller.

– Et fantastisk resultat for oss. Vi traff på taktikken og jobbet hardt. Dette fortjente vi, sa Gareth Bale til UEFA etter kampen.

Rekordjakt

Bayern yppet seg etter målet. Robben hadde en god sjanse da han trakk seg inn fra kanten og skøyt like utenfor fra seksten meter.

Men det var Reals kveld i München. Etter 33 minutter var ydmykelsen komplett. Igjen en herlig Real-kontring som Ronaldo kunne lurte inn fra fem meter.

Real brukte seks touch og elleve sekunder på kontringer som gikk fra egen sekstenmeter til mål.

Med målet ble Ronaldo den første som har scoret femten mål i en CL-sesong. Portugiseren brukte 10 kamper på å nå milepælen, og slo sin erkerival Lionel Messi.

Ronaldo markerte rekorden med å ta opp fem fingre tre ganger, tydelig stolt av prestasjonen.

Like før slutt puttet Ronaldo enda et mål på et frispark.

Ronaldo er oppe i 67 mål i CL, og nærmer seg Rauls rekord på 71.

– Ingen forventet at vi skulle vinne så mye. Vi forventet å vinne, det var målet. Men å vinne 4-0 var det ingen som forventet, sier Luka Modric til Viasat.

– Det ble lettere for oss å spille etter det første målet. Så fikk vi to til, og da var det vanskelig å se at Bayern skulle komme tilbake i kampen, fortsatte kroaten.

Ribery slo

Frustrasjoner var stor i Bayern-leieren etter målet. Og midtveis i den første omgangen kokte det over for  Frank Ribery.

Franskmanen tok ut litt med å klapse til Carvajal med flathånda.

Utrolig nok kom franskmannen fra situasjonen uten kort. Like utrolig var det at Carvajal holdt seg på beina.

Den andre omgangen ble aldri noen stor prestasjon. Bayern gjorde sitt beste for å redde skinnet foran elleville tyske supportere.

Real fortsatte å ha full kontroll bakover og kontre når sjansen bøy seg. Og bare for å plassere kirsebæret på isen, lurte Ronaldo inn det fjerde målet like før slutt.

– Dette er en av de største smellene i moderne fotballs historie, sa Viasat-kommentator Vidar Davidsen.

Seieren var komfortabel. Nå venter Atletico Madrid eller Chelsea i finalen.

This entry was posted in NO and tagged by News4Me. Bookmark the permalink.