Blytung seger för City mot topplaget

Manchester Citys vecka har varit en riktig jackpott.

Först lyckades man vända 1-2 till 3-2 mot Bayern München. En seger som innebär en direkt avgörande match mot Roma om avancemang från gruppen.

Dagarna senare var det dags att möta den oväntade ligatvåan Southampton. Efter en mållös första halvlek exploderade det i andra. Yaya Toure pressade in ledningsbollen i den 51:a minuten sedan hemmaförsvaret blivit rejält nedtryckt i eget straffområde.

När Eliaquim Mangala rev ner Shane Long innebar det hans andra gula och City hade 16 minuter kvar att försvara sin ledning på. I stället för kvittering lyckades den regerande mästaren skickligt kontra bort Southamptons chanser i matchen.

Frank Lampard placerade in 2-0 och i slutminuterna fick ytterbacken Gaël Clichy trycka dit sitt första mål sedan flytten från Arsenal 2011. Segern innebär att City klättrar förbi Southampton och upp på andraplats, sju pinnar bakom Chelsea i topp.

This entry was posted in SE and tagged by News4Me. Bookmark the permalink.