Bayern München – HSV 9 -2

Bayern Mnchen - HSV 9-2

Adler, en av få som försökte, men det förgäves…

Hamburg-spelarna får fira påsk med sänkta huvuden. Att förlora mot Bayern München är ingen skam, men att göra det genom att släppa in nio mål, det finns det inga ursäkter för.

Det skulle ju bli Hamburgs kväll. Dagen då man stod för säsongens skräll. Istället så blev det tvärtom.

Redan inför matchen så såg det dödsdömt ut för Hamburg, som hade några av sina ordinarie spelare borta p.g.a. skador och avstängningar. Det var nog få som hade förväntat sig att HSV skulle lyckas göra det som enbart Leverkusen lyckats göra den här säsongen, nämligen att besegra Bayern München. Trots att Hamburg tidigare under säsongen stått för ett par skrällar, så såg det mörkt ut inför kvällens möte med ligaledarna.

Det var överraskande nog Hamburg som började matchen bäst, då man försökte hålla i bollen och samtidigt försöka spela bollen igenom Bayerns lagdelar. Det hela höll i mindre än fem minuter, innan Thorsten Finks före detta lärjunge, Xherdan Shaquiri, gav sitt lag ledningen. Det hann gå fjorton minuter, sen så var det dags igen. Denna gång så var det Bastian Schweinstiegers tur att skriva in sin i målprotokollet då han efter en framspelning av den förra målskytten kunde nicka in bollen bakom René Adler i målet. Tre mål till hann hemmalaget med innan domaren blåste av för halvtidsvila. Målen gjordes av Arjen Robben och Claudio Pizzaro (x2), och för Hamburgs del så fanns det inte mycket gott att hämta från den första halvleken.

Den andra halvleken fortsatte precis som den första, där det var Bayern som dominerade fullständigt, och det hann inte ens gå tio minuter innan det rasslade till igen bakom stackars Adler, som inte hade mycket att säga till om i matchen. Två snabba mål, signerade Robben och Pizzaro, och nu stod det alltså hela 7-0 till hemmalaget, efter bara 54 spelade minuter.

Då Bayern har den viktiga matchen mot Juventus i veckan, så valde Jupp Heynckes att plocka ut både Robben och Shaquiri, för att istället sätta in Thomas Müller och Franck Ribery. Bara ett par minuter hann gå efter att bytena gjorts innan det var dags för mål igen, även denna gång så var det Pizzaro som fick nära, vilket innebar hans fjärde fullträff för kvällen.

På något mirakulöst sätt så lyckades Bruma få in bollen bakom Neuer, och det innebar att Hamburg iallafall slapp gå mållösa av banan. Dock så var “glädjen” kortvarig, för precis efter att avsparken gjorts så replikerade hemmalaget genom nyinsatta Ribery, och nu så stod det alltså 9-1 till Bayern München.

Ett mål till hann komma under matchen, och det gjordes av Hamburgs lagkapten, Heiko Westermann, som efter att ha släppt in nio mål bakom sig fick trösta sig med att stå med bland alla Bayerns stjärnor i målprotokollet.

Det finns inte mycket att tillägga. Bayern var helt enkelt flera klasser bättre än oss idag, men att släppa in nio mål, det finns bara inte. Jag lider verkligen med alla som åkt från Hamburg för att se sitt lag lägga sig platt inför över 70.000 människor, som idag var på plats på Allianz Arena.

Matchfakta:

FC Bayern München: Neuer – Lahm (61. Rafinha), Boateng, Dante, Luiz Gustavo – Martinez, Schweinsteiger – Robben (63. Ribery), Kroos, Shaquiri (64. Müller) – Pizarro

Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo – Badelj (81. Kacar), Rincón (57. Rajkovic) – Son (57. Arslan), van der Vaart, Skjelbred – Rudnevs

Mål: 1:0 Shaquiri (5.), 2:0 Schweinsteiger (19.), 3:0 Pizarro (30.), 4:0 Robben (33.), 5:0 Pizarro (45.), 6:0 Pizarro (53.), 7:0 Robben (54.), 8:0 Pizarro (68.), 8:1 Bruma (75.), 9:1 Ribery (76.), 9:2 Westermann (86.)

Publik: 71.000

Domare: Guido Winkmann

Varningar: – / –

Utvisningar: – / –