Start Tyskland Bundesliga Bayern München Champions League Gruppenspiel …

Champions League Gruppenspiel FC Bayern Mnchen - FC Viktoria Pilsen 5 - 0

Ribéry gjorde två mål och Robben tre assist. Fantastiskt!

Det blev, som de flesta förväntade sig en seger för Bayern München mot det tjeckiska mästarlaget. Vad de flesta inte väntat var att det skulle bli en så stor seger.

Bayern inledde matchen på ett dominerande högt och fartfyllt sätt. Pilsen trycktes snabbt ner i botten på egen planhalva och efter bara två minuter kom första målförsöken av Bayern. Alaba genom en frispark och Mandzukic på nick. Fyra minuter senare var Robben nära med ett skott knappt utanför stolpen. I den 25:e minuten kom så det första målet. Före detta Hertha BSC spelaren Hubnik fällde Robben och domaren dömde korrekt straff. Straffen förvandlades väl av Ribéry, som egentligen ville att Robben skulle ta den. Robben reagerade dock professionellt och följde “den som fälls lägger inte straffen” teorin som härskat sedan urminnes tider. Mandzukic och van Buyten hade där efter varsitt bra läge, men Pilsens målvakt räddade fantastiskt bra båda gångerna.
Strax därefter kom dock mål nummer två för Bayern. Alaba bröt in i banan från sin vänsterkant och avslutade något ovanligt med högern och det var precis att bollen gick in då Pilsens målvakt var cm ifrån bollen. Ett fantastiskt avslut av vår unga österrikare. 2 – 0.
Robben och Kroos hade varsitt läge till, men målen uteblev.

Halvtid

I andra halvlek satte Bayern igång och spelade överlägset som i första. Ett väldigt vackert mål av Monsieur Ribéry där han drar bort två försvarare innan han chippar in bollen över målvakten. En kandidat till omgångens mål och Francks första Doppelpack för säsongen. 3 – 0.

4 – 0 lät inte vänta länge på sig. Götze kom in och strax därefter tog han bollen och satte en perfekt passning in till Bastian Schweinsteiger Fußballgott, som gjorde en snurrfint och drog bort två försvarare samtidigt innan han avslutade med vänster fot och satte bollen i bortre hörnet. En fantastisk prestation av både Götze och Schweinsteiger Fußballgott.

På övertid i den 91:a minuten fastställde Bayern slutresultatet genom att Robben passade in bollen till Götze som drog upp bollen i nättaket med ett stenhårt skott. Noteras bör här att det var Robbens tredje assist i matchen. Med andra ord så kan påhoppen om hans egoism nu äntligen sluta, för det är passé. Något som även bör noteras är att det var Götzes första riktiga tävlingsmål och dessutom hans tredje assist på två matcher. Grymt av nyförvärvet.

I nästa omgång reser Bayern till Pilsen för att gästa Viktoria om två veckor.

Noteras: Thiago har börjat med löpträningen nu och kan kanske få sitta på bänken om två veckor. Pizarro blev skadad och är borta 4 – 6 veckor.

Inför: FC Bayern München – Hertha Berlin
Då var det dags igen för Bundesliga. Efter att ha demolerat jumbon i Champions Leaguegruppen Victoria Pilzen med 5:0 under veckan så ställs Bayern München mot laget från huvudstaden, Hertha Berlin under lördagseftermiddagen.
2013-10-26 14:11:42

Champions League Gruppenspiel FC Bayern München – FC Viktoria Pilsen 5 – 0
2013-10-25 00:35:11

Inför Champions League Gruppenspiel FC Bayern München – FC Viktoria Pilsen
Då var det dags igen, Champions League! Denna gången tar sig Bayern an ett lite mindre celebert motstånd än senast, men man ska inte underskatta det tjeckiska laget som har gått helt ok i ligan.
2013-10-22 17:24:46

Mario Götze bakom Bayerns vändning
Mario Götzes inhopp i andra halvlek såg till att Bayern kammade hem samtliga poäng hemma mot Mainz.

2013-10-21 13:50:59

Amateure deltidsrapport
FC Bayern Amateure härjar som några vet runt i Regionalliga Bayern. Där har man hittills gjort en ordentlig säsong och här ger vi en rapport om hur några av de större talangerna skött sig så här långt.
2013-10-17 23:29:25

Inför FC Bayern München – 1. FSV Mainz 05
Bayernspelarna kommer tillbaka från mer eller mindre lyckade kvalmatcher till VM och det är återigen dags att ge sig in i serielunken. Ofta har Bayern något sämre spel efter ett landslagsuppehåll och frågan är om Tuchels mannar ska kunna sätta käppar i hjulen på trippelmästaren.
2013-10-17 22:43:07

Bayern München urban legends
I vår nya artikelserie tar vi fram lite snaskiga rykten och historier om spelare som antingen spelar eller har spelat i laget.
2013-10-12 19:55:00

Matchrapport Leverkusen – Bayern 1:1
Dortmund förlorade i den åttonde spelomgången vilket även innebar att man med all säkerhet skulle förlora serieledningen. Bayern poänglika, med sämre målskillnad. Leverkusen en pinne bakom. Tvåan mötte trean i den sena lördagsmatchen.
2013-10-06 11:30:45

Bayern återigen i topp efter 1-1 mot Leverkusen!
Det räckte med endast en poäng för att Bayern skulle återigen klättra upp på första platsen. En poäng som bör ha varit tre!