Nordtveit god da Bayern gikk på sjokktap

Med Håvard Nordtveit på laget imponerte Borussia Mönchengladbach med å vinne 3-1 mot Bayern München lørdag.

Den suverene serielederen måtte dermed tåle sitt første serietap for sesongen, etter 13 seirer og en uavgjort på de 14 første kampene.

Alle målene kom etter hvilen. Oscar Wendt, Lars Stindl og Fabian Johnson scoret målene for Gladbach i løpet av en 12 minutters periode.

– Vi hadde en del problemer i første omgang og var heldige som ikke lå under ved pause. Gutta løste det flott i annen omgang. Etter ledermålet steg selvtilliten, og vi greide å punktere kampen, sa Gladbachs suksesstrener André Schubert.

Snaut 10 minutter før slutt reduserte Bayern ved innbytter Franck Ribéry, som gjorde comeback etter ni måneder på sidelinjen med en ankelskade, men det ble bare et trøstemål.

Anvendelig

Håvard Nordtveit har vært en fast brikke på laget som lørdag klatret til 3.-plass i bundesligaen. Han har variert mellom å spille defensivt på midtbanen, midtstopper og høyreback. Lørdag opererte han i midtforsvaret.

Suverene Bayern München sto med kun fem innslupne mål og hele 42 scorede mål på de første 14 kampene.

– Jeg gratulerer Borussia. Vi var gode før pause og skapte mye, men i annen omgang mistet vi ballen for ofte og gjorde det vanskelig for oss selv, sa Bayern-trener Pep Guardiola.

Senere lørdag vant Borussia Dortmund 2-1 borte mot Wolfsburg etter en dramatisk avslutning. Ricardo Rodriguez utlignet for Wolfsburg med et straffespark på overtid, men det var tid nok igjen til at Shinji Kagawa kunne score vinnermålet.

Seieren gjør at Borussia Dortmund er bare fem poeng bak Bayern München.

Hertha-seier

Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein spilte hele kampen da deres Hertha Berlin slo Leverkusen på hjemmebane. Herthas Vladimir Darida scoret etter sju minutter. Ti minutter senere ble Leverkusens Sebastian Boenisch utvist.

Javier Hernández utlignet før pause, men John Antony Brooks sikret 2-1-seieren en halvtime før slutt.

Seieren fører Hertha Berlin opp på 4.-plass i den tyske toppdivisjonen.

Tarik Elyounoussi spilte en time da Hoffenheim greide 1-1 borte mot Ingolstadt. Målet som ga poeng kom ved Mark Uth nesten sju minutter på overtid.

Ørjan H. Nyland var igjen ubenyttet reserve for Ingolstadt. (©NTB)

This entry was posted in NO and tagged by News4Me. Bookmark the permalink.