Bayern in tweede helft langs Ingolstadt

Bayern München had het in de eerste helft bijzonder lastig tegen Ingolstadt. De bezoekers waren gevaarlijker, maar na de pauze maakte de thuisploeg korte metten met de laagvlieger.

De nummer een na laatst in de Bundesliga op bezoek in Beieren bij de koploper; op papier leek dat een ongelijke strijd te gaan worden. Toch had Borussia Mönchengladbach vorige week laten zien dat Bayern verslaan niet onmogelijk is. Ingolstadt liet in de Allianz-Arena zien niet bang te zijn voor het elftal van Pep Guardiola.

De gastheren hadden moeite met de stugge en gevaarlijke staartploeg. Thomas Müller kreeg nog wel een kans om de score te openen voor de formatie uit München, maar zag zijn poging naast gaan. Via Roger leken de bezoekers op voorsprong te komen. Een katachtige reflex van Manuel Neuer voorkwam erger. Een minuut later leek Stefan Lex alsnog de 0-1 te scoren, maar zag ook deze zijn inzet gekeerd worden door Neuer.

Tandje bijschakelen

Het was voor Bayern een teken om een tandje bij te schakelen. De ploeg begon dan ook stormachtig aan de tweede helft. Vanuit een onmogelijke hoek schoot Robert Lewandowski Die Rekordmeister na ruim een uur voetballen op voorsprong: 1-0.

Het verzet uit Ingolstadt was zichtbaar gebroken. De kansen begonnen zich op te stappelen. Captain Philipp Lahm schoot vervolgens ook nog eens de 2-0 binnen een kwartier voor het einde, waardoor de overwinning een feit was.

This entry was posted in NL and tagged by News4Me. Bookmark the permalink.